Fasaden på ABB Arena.
1 av 2
Arenan byggdes om för 75 miljoner kronor. Foto: Stina Linde/Sveriges Radio.
Thomas Johansson, kommunikationschef i Karlskrona kommun, sitter i en hög lila soffa i kommunhuset. Ungefär halva överkroppen syns.
2 av 2
Thomas Johansson, kommunikationschef i Karlskrona kommun. Foto: Sara Kring/Sveriges Radio.

SHL-lag kan inte använda nytt omklädningsrum

"Det planerades för att användas till bortalaget"
2:40 min

Det ena nya omklädningsrummet i ABB Arena, som var tänkt att användas av motståndarlag vid matcher i SHL, kan inte användas så som man tänkt.

När spelarna går mellan omklädningsrummet och isen måste de nämligen gå genom en flyttbar spelartunnel. Om den är framme blockerar den delar av publiken från att kunna lämna sina platser under pauserna.

Tunneln avgör
Av de två nybyggda omklädningsrummen använder KHK det ena och domare det andra när det är SHL-matcher. Eftersom domarna är färre till antalet än spelarna i ett hockeylag och att det även kan ta tid för spelare att exempelvis intervjuas av journalister, behöver tunneln inte användas under lika lång tid när bara domare ska gå igenom den, som om ett hockeylag skulle göra det.

Hänvisar till gamla delen
Under SHL-matcher får motståndarlaget byta om i arenans gamla omklädningsrum.

Att SHL-motståndarlag vistas i gamla omklädningsrum istället för i ett nybyggt, ser inte Karlskrona Hockeyklubbs klubbdirektör Rolf Lindberg några problem med. Enligt honom ska omklädningsrum i arenans gamla del göras om, och han tycker även att det är upp till klubben att bestämma vem de placerar var.

Används till annat
Rolf Lindberg berättar också att det aktuella omklädningsrummet används till bland andra dam- och juniorlag när det inte är SHL-matcher.

Inte heller kommunen ser några problem med hur KHK nyttjar arenan.

– Det finns behov av ett antal omklädningsrum, det har vi byggt. Vem som sitter i dem och vem som använder dem, det har vi inga synpunkter på från kommunens sida, säger Thomas Johansson, kommunikationschef i Karlskrona kommun.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".