Frida Lundh
Frida Lundh med Sveriges just nu godaste macka. Foto: Patrik Franke/Sveriges Radio

Mackmästaren tillbaka efter succén i Stockholm

"Ramlar in rätt mycket beställningar"
2:21 min

I torsdags vann Frida Lundh från Sölvesborg Mack-SM i Stockholm med sin smörgås Japan tur&retur. Nu är hon hemma och jobbar igen.

– Det är skönt att vara tillbaka men det har varit en jätterolig resa, verkligen.

Är det inte lite stressigt?

– Det är lite stressigt just nu i alla fall med mackor och beställningar och allt.

På tävlingen var det 20 mackor på 45 minuter. Är det realistiskt?

– Ja, har man bara det att göra just då - då ska man klara det. Men ofta här så ska man göra lite här och lite där, hjälpa en kund och bre en fralla och lite så.

När du tänkte ut den här mackan, tänkte du då att du ville vara lite trendig eller hur tänkte du?

– Just när jag blev tillfrågad åt jag väldigt mycket av en viss sallad hemma. Babyspenat, zucchini, rå sparris och salladslök och så mycket av den här dressingen med chili, ingefära, lime och koriander. Det var väldigt inspirerande och jag tyckte det var väldigt gott just då, så då ville jag göra det som en macka.

Hur mycket tror du att du kommer att få göra den framöver då?

– Jag tror att det kommer bli en hel del. Det har redan ramlat in rätt mycket stora beställningar. Men det är bara roligt - jag gör den så gärna så.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".