Människor tittar på varor i en saluhall
En saluhall i den här stilen kan bli aktuell redan nästa år. Foto: Marcus Ericsson/TT

Karlskrona kan få saluhall

"Möjligt inom något eller några år"
1:25 min

En ny saluhall kan bli verklighet i Karlskrona redan nästa år. Men den kan se helt annorlunda ut än stadens förra saluhall.

Kommunalråd Magnus Larsson (C) har just återvänt från en studieresa till bland annat Malmö och Köpenhamn. Han säger att upplevelserna från Öresundsstädernas folkfyllda saluhallar har väckt intresset för att skapa något liknande i Karlskrona. 

Två platser kan vara aktuella för den nya saluhallen: Hamnmagasinen vid Aspöfärjan eller skatehallens lokaler en bit bort.

– Det oklart hur lång tid det kan ta men det ska kunna vara möjligt inom något eller några år, säger Magnus Larsson.

Karlskrona har inte haft en saluhall sedan 1951, då August Strehlenerts storslagna byggnad på fisktorget revs. Den nya saluhallen kan dock bli aningen annorlunda. Åtminstone om den inspirerats av Köpenhamns Papirøen som är en uppsjö av gatukök och street food-vagnar samlade i gamla industrilokaler. Kanske är det så Magnus Larsson ser den framtida saluhallen som kan bli aktuell väldigt snart.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".