En porträttbild av Erik Belin mot en vit vägg.
Foto: Stina Linde/Sveriges Radio.
Erik Belins hockeyvärld

Belin: Karlskrona HK får svårt mot Brynäs

Karlskrona HK står inför en viktig match mot Brynäs i kväll. Med två förluster i bagaget måste de hitta tillbaka till sitt spel, enligt bloggaren Erik Belin.

Karlskrona HK kliver in med två raka förluster och ska möta Brynäs på hemmaplan i kvällens omgång.

Johan Honken Holmqvist ska stå i hemmakassen, vilket är viktigt med tanke på hur motståndarna troligtvis kommer att spela.

Honken som extra back
Brynäs fick momentum i förra matchen de möttes när de ändrade sitt sätt spela och gick från att spela sig in i anfallszon med puckkontroll till istället lägga ner pucken på djupet och få tryck på KHK därifrån.

Det är här som Honken spelar in en viktig roll på de puckar som Brynäs dumpar och som han kan gå ut och spela på.

Honken är väldigt pucksäker och från sin position kan han lätta på trycket från motståndet när puckar läggs ner genom att agera som en ”extra back” med puck.

I övrigt tror jag på en trevlig match där Karlskrona HK kommer att spela sitt spel och känslan är att det är viktigt att få en vinst med sig för hemmalaget. 

Förra matchen mot Brynäs spelade KHK klokt och det gav en seger med 4-2 som ikväll tyvärr blir omvända siffror, mitt tips 4-2 till Brynäs.

Det är inte tippat med hjärtat ska tilläggas!

Krif har häng
Senaste matchen blev seger mot HC Dalen borta där effektiviteten fällde avgöras och laget vann med 4-1.

Krik har fortfarande häng på en topp fem placering men som jag varit inne på tidigare så tror jag inte att det lyckats att knipa en sådan placering.

I morgon är det Halmstad hemma och där kommer ännu en vinst för laget. Serien har vänt och mot Dalen, Halmstad och Hanhals tog Krif tre raka segrar i första omgången.

Det tror jag även att de gör under en andra svängen med. Mitt tips mot Halmstad är 5-1.

Mörrum och OIK
Mörrum har tre poäng upp till att komma ovan strecket och de tar sex poäng i de nästkommande två omgångarna.

Det kommer att vara ett intressant läge för Mörrum inför fortsättningen och med lite tur så tror jag att laget går vidare i den här serien. 

OIK däremot har släppt in 23 mål på de tre senaste matcherna. Det handlar om att hitta ett försvarsspel som är mer hållbart i det långa loppet och det bör göras snarast annars blir det svårt att ändra något i ett eventuellt negativt kval.

OIK bör förbereda sig redan nu på ett mer försvarsinriktat spel för att släppa in så mycket mål som de gör beror enbart på att man bjuder på för mycket till motståndaren.

Vi hörs, Belin

Relaterat

Mer om Erik Belins hockeyvärld

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".