Mobbning utreds av Skolverket

En flicka på Ekerydsskolan i Olofström har utsatts för mobbning och nu vänder sig föräldrarna till Skolverket för att klaga. Föräldrarna anser att skolan inte har gjort tillräckligt för att hjälpa flickan.
Under flera års tid har en pojke i samma mellanstadieklass mobbat flickan, skriver modern i sitt brev till skolverket. Pojken har kallat flickan för hora och liknande vid många tillfällen. Han har sparkat och slagit henne, kastat sten och annat på henne. För några månader sedan slog pojken henne i huvudet flera gånger. Föräldrarna misstänkte att flickan drabbats av hjärnskakning eftersom hon mådde illa och kräktes. I brevet berättar mamman också att pojken förolämpar flickan när hon går förbi honom för att reta upp henne. Flickan har ofta mått dåligt och inte velat gå i skolan. Hon har klagat på huvudvärk eller ont i magen. Vid ett flertal tillfällen har flickans föräldrar vänt sig till klassföreståndaren och rektorn. Varje gång har de sagt att de ska prata med pojken, skriver mamman som också hävdar att de också sagt att flickan inte är någon ängel heller och att hon måste undvika pojken. Mamman skriver att hon tycker att klassföreståndaren och rektorn verkar stå på pojken sida och att skolan verkar tycka att ett framtvingat förlåt räcker. Skolverket har nu tagit kontakt med utbildningschefen i Olofström, Ingvar Wramsmyr, för att utreda fallet. Ingvar Wramsmyr vill inte kommentera fallet förrän det är utrett.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista