personalen
Tack för att ni lyssnar på oss! Foto: Ingrid Elfstråhle/Sveriges Radio

P4 Blekinge näst mest populära lokala kanalen

P4 Blekinges publik ökar stort och för första gången är kanalen tvåa av landets 25 P4-kanaler.

Förra mätningen tog P4 Blekinge en bronspeng. Nu kniper kanalen silvermedaljen. Det visar den senaste lyssnarundersökningen som gjorts av TNS Sifo.

Under den lokala sändningstiden, vardagar kl 6-18, lyssnar 36,9 procent av Blekingebor mellan 9 år och 79 år på kanalen. Det är en ökning med mer än sju procentenheter jämfört med förra året. Den största ökningen av alla P4-kanaler. Det gör stationen till den kanal som Blekingeborna lyssnar mest på oavsett tid på dagen.

Jobbat hårt
– Härligt att få ett kvitto. Vi har det senaste året jobbat hårt och målmedvetet för att göra P4 Blekinge till en modern lokal kanal med tydligt fokus på publiken. Det här ger skjuts i det fortsatta arbetet, säger kanalchef Peppe Alfiero.

Alla tre program i P4 Blekinge ökar mer än alla andra i landet. Mest lyssning är det i morgonprogrammet mellan klockan 7 och klockan 8. Programledarna Daniel Kjellander och Matilda Ljungkvist leder nu det tredje mest populära lokala morgonprogrammet.

Kollegorna Patrik Franke och Linn Elmstedt på förmiddagen och Helena Gustafsson och Per Dahlberg på eftermiddagen ligger också i topp.

Radiolyssnande ökar
Bara P4 Gotland är populärare än P4 Blekinge.

Undersökningen visar också att det totala radiolyssnandet är starkt i Blekinge och att det ökar jämfört med i fjol. Under den lokala sändningstiden lyssnar 74,2 procent (+3,5 procentenheter) på radio minst en gång om dagen. Mer än hälften, 52,1 procent, väljer någon av Sveriges Radios kanaler.

Lyssnarundersökningen av TNS Sifo bygger på telefonintervjuer genomförda under 2016 och det sista kvartalet 2015.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".