Mattias Karlsson ledsen efter finalen.
Mattias Karlsson förlorade SOC-finalen. Foto: Claudio Bresciani/TT

Skräll-Karlsson föll i finalen

Mattias Karlsson: Mötte en motståndare som var riktigt vass
1:57 min

För första gången sedan 1998 var en svensk i final i Soc. Men i finalen förlorade Mattias Karlsson från Karlskrona mot japanen Yuya Oshima.

Matchen slutade med en 2-4-förlust (8-11, 11-7, 8-11, 11-7, 8-11, 11-13), men det var egentligen bara några få bollförluster i fel läge som förstörde dagen för den svenska skrällen.

– Jag tycker jag kommer upp i bra nivå, men jag mötte en motståndare som var riktigt vass, säger Karlsson till Radiosporten.

Vad saknades i dag?

– Jag hade behövt spela lite mer själv, men han var duktig på att låsa mig. När han kom åt med sin forehand var det svårt att komma ur det spelet. 

Prestation utöver det vanliga
Mattias Karlsson svarade för en fenomenal prestation när han slog ut världssexan Dimitrij Ovtcharov i semifinal med 4-2 i set. Mattias Karlsson ställde gång på gång både med sin forehandsmash och backhanddrive den meriterade Ovtcharov svarslös.

Jörgen Persson var senaste svensk som var i final, 1998. Det var även Persson som var den senaste svensken som vann Soc, 1996.

– Jag är extremt nöjd med hela turneringen, men just nu är det väldigt tungt, säger Mattias Karlsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".