Olof Garnegård hoppas få utmana sig själv i vildmarken.
Olof Garnegård hoppas få utmana sig själv i vildmarken. Foto: Daniel Kjellander/Sveriges Radio

Olof vill åka hundsläde 30 mil genom vildmarken

"En vecka efter cancerbeskedet stod jag på toppen av Kebnekaise"
2:43 min

Samtidigt som Olof Garnegård från Karlskrona kämpar för att bli fri från cancer vill han åka 30 mil med hundsläde genom vildmarken.

Det är företaget Fjällräven som har en tävling där man kan få chansen att vara med på detta äventyret. Olof Garnegård vill utmana sig själv.

– Det är ett stort äventyr att prova sina förmågor och möta människor från 10-15 olika länder. När jag fick mitt cancerbesked ringde jag en kompis och en vecka senare stod vi på toppen av Kebnekaise. Om det är något som får en att må sämre är det så viktigt att man fortsätter göra det man tycker om, säger Olof Garnegård.

Folk röstar
Nu pågår det en omröstning på Fjällrävens hemsida där man kan rösta på bland andra Olof som får chansen att vara med om äventyret att köra hundspann i 30 mil.

Vänt sig till naturen
Hans presentationsvideo gjorde han på engelska för att sticka ut och fånga röster globalt.

– Jag ville spegla mig själv och berätta att alltid när jag mått dåligt och behövt energi har jag vänt mig till naturen, säger Olof Garnegård.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".