Filip Wahlberg med sin högra hand i gips.
Filip Wahlberg blev sparkad i huvudet och fick sitt lillfinger brutet när någon stampade på hans hand. Foto: Mikael Eriksson/Sveriges Radio

Filip misshandlades vid fest i Kallinge

"Det är för djävligt"
2:42 min

Filip Wahlberg är en av dem som misshandlades vid fredagens bråk i Kallinge. Allt började när man så åt några att de inte var välkomna på en fest.

Filip Wahlberg är idag på sitt jobb, men han har svårt att klara av sina ordinarie arbetsuppgifter. Högerhanden är gipsad efter helgens misshandel i Kallinge.

– Vi bad dem att gå eftersom de inte var välkomna, men sedan flög de först på mig och sedan på två av mina kompisar.

Fingret av
Filip berättar hur han blev sparkad i huvudet och i nacken, när han sedan skulle resa sig blev han stampad på handen.

– Mitt lillfinger gick av och jag ska gå med gips i minst tre veckor säger man.

Otrygg
Han berättar att han fortfarande har ont och att han inte längre känner sig trygg.

– Det är för djävligt att man inte ska våga visa sig ute!

Kritisk
I förhör med polisen har han och kamraterna pekat ut några av dem som dök upp på festen, men inga gripanden har ännu gjorts.

– Polisen vet ju vilka det är, jag tycker att man borde plocka in dem istället för att vi ska gå omkring och vara rädda.

Polisens utredare Helena Rehnberg säger att man förvisso har fått namn på misstänkta i samband med misshandeln, men att nya förhör kommer att hållas för att få reda på fler detaljer kring vem som gjort vad.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".