Hässleholms Tingsrätt foto 2016 efter ombyggnad
Samtliga åtalade nekar till brott. Foto: Linda Evereus/Sveriges Radio

Åtalas för bilkapning

"Tvingades köra i hög hastighet"
1:12 min

En 47-årig man från Blekinge, tillsammans med ytterligare en man och en kvinna, åtalas för att ha kapat en bil utanför Hässleholm tidigare i höst och tvingat föraren att köra dem.

Mannen är åtalad för grovt olaga tvång.

Det var en natt i mitten av oktober som en man stoppades och tvingades ut ur sin bil i närheten av Finja utanför Hässleholm.

Efter att han lämnat ifrån sig sin mobil för att han inte skulle kunna ringa efter hjälp fick mannen sätta sig vid ratten igen och under pistolhot köra i riktning mot Båstad.

Under färden har mannen beordrats att köra i hög hastighet och blev också slagen när de tre passagerarna inte tyckte han körde tillräckligt fort.

Efter ett par mil lyckades mannen stanna och ta sig ur bilen och springa från platsen.

De tre bilkaparna har sen tagit hans bil och kört vidare innan de också lämnade bilen och greps efter att polisen fått hjälp av hundpatruller.

Förutom 47-åringen från Blekinge är även en 21-årig man och en 35-årig kvinna åtalade för grovt olaga tvång, ett brott som enligt åklagaren har ett minimistraff på sex månaders fängelse och ett maxstraff på sex år. Samtliga nekar till brott.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".