Tre par ben på ungdomar som har öl i händerna.
Fältgruppen är avgörande för tidiga insatser för att motverka alkoholkonsumtion hos ungdomar. Foto: Fredrik Sandberg/ TT.

Ny kritik mot sparförslag av fältgruppen i Karlshamn

Nykterhetsorganisationen IOGT-NTO och Blekinge Läns Nykterhetsförbund instämmer i kritiken mot de planerade besparingarna inom fältverksamheten i Karlshamn.

– Fältverksamheten är hjärtat i det förebyggande arbetet. Kontinuitet och förtroende är viktigt i relationen med barn och unga, säger Sören Fohlström på IOGT-NTO.

Organisationerna menar också att det är angeläget med tidiga insatser för att motverka alkoholkonsumtion hos ungdomar. En fungerande fältverksamhet är en viktig resurs i det arbetet.

Det nya förslaget innebär att fältarna bara ska vara ute fyra helger om året. Resten av tiden ska de ägna åt föreläsningar på skolorna och kontorsarbete.

Imorse berättade vi om kritiken från de som arbetar i fältgruppen och fältarna menar bland annat att det inte verkar som om politikerna förstår hur mycket fältarna gör.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".