Tennisbanor. Foto: Lina Alexandersson/Sveriges Radio.
Nu ska Förvaltningsrätten få avgöra om besluten var rätt eller fel. Foto: Lina Alexandersson/Sveriges Radio

Beslut om tennisbana och utegym överklagas

"Kunde ha satsat på Fur"
2:13 min

Karlskrona kommuns beslut att använda integrationspengar från regeringen till ett utegym och en tennisbana överklagas nu till förvaltningsrätten i Växjö.

Det var i slutet av oktober som Kultur- och Fritidsnämnden i Karlskrona beslutade sig för att använda integrationspengar till tennisbanor och ett utegym.

Satsa på Fur
Det är Inger Persson och Åsa Håkansson som står bakom överklagandet då man anser att beslutet bryter mot regeringens, kommunfullmäktiges och nämndens egna kriterier.

– Vi har inget emot varken tennisbanor eller utegym, men de här pengarna hade kunnat användas exempelvis till att förbättra situationen för de flyktingar som bor på anläggningen i Fur.

Följt reglerna
Nämndens ordförande Jonas Sandström (S) menar att man följt gällande regler och att det finns gott om exempel på andra kommuner som gjort liknande satsningar.

– Den här typen av anläggningar är viktiga för integrationen och jag tycker det är tråkigt att exempelvis tennisklubben hamnar i skottlinjen på det här sättet, säger Sandström. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".