Foto: Mikael Eriksson/SR Blekinge.
Foto: Mikael Eriksson / SR Blekinge.

Lokal förening avslutar långt samarbete med Ronneby kommun

Kallinge Sportklubb säger upp sitt avtal med Ronneby kommun när det gäller driften av idrottsanläggningen Jernvallen.

Klubben menar nämligen att kommunen är skyldiga dem 360 000 kronor, som ersättning eftersom föreningen skött driften av Jernvallen de senaste tre åren.

Kallinge Sportklubb har i många år skött driften av Jernvallen, de har haft personal anställd och även ansvarat för all bokning på Jernvallen, samt stöttat andra föreningar i området. 2014 slöt klubben ett muntligt avtal med kommunen, som innebar att klubben skulle få 120 000 kronor om året, som ersättning för driften.

Men klubben har inte fått några pengar till detta på tre år. Kommunen har svarat att det beror på att det inte finns något skriftligt avtal, men klubben menar att det var Ronneby kommun som skulle ta fram ett skriftligt avtal, men det har de inte gjort.

Allt detta enligt en skrivelse som klubben nu skickat in till kommunen.

Thomas Andersson, fritidschef i Ronneby, säger att de kommer ha samtal med klubben för att försöka reda ut situationen. Han kan ännu inte säga vad som kommer hända med Jernvallen framöver, men menar att kommunens mål är att idrottsanläggningen ska fortsätta hålla hög kvalité.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".