Pelle Hånberg
KHK:s tränare Pelle Hånberg. Foto: Suvad Mrkonjic/TT
Erik Belins hockeyvärld

Bryt mönstret och spela för lagets stolthet

Hitta inte ursäkter utan påverka det som går att påverka, är Erik Belins uppmaning till KHK. Och han tror på seger för Mörrum i kväll.

KHK
Under uppehållet då Alexander Bergström var iväg och representerade landslaget hände det saker i laget. Jag var inne på det tidigare och skrev så även att uppehållet kom olägligt eftersom laget var i sådan högform så att det hade varit bättre om det fick köra på. Med facit på hand så är det mycket som förändrades efter det.

Efter upphållet så har KHK ett facit på fyra inspelade poäng och sex gjorda mål på åtta matcher!! 

Laget har slagit sig till ro. Hockey är en fantastiskt sport med små marginaler och i den här sporten så krävs det så lite för att man ska tappa mycket.

Om vi säger att en spelare tar två skär mindre varje period i matcherna just för att man har slagit sig till ro, innebär det i runda slänga en distans på tre meter (grovt höftat). Tjugo utespelare och tre perioder.

På dessa åtta matcher har då laget gemensamt, om man ser till min tes, åkt 1 440 meter kortare än man kanske gjort tidigare. På en yta som är 60 x 30 meter. 

En löjlig liknelse kanske men fyra inspelade poäng på åtta matcher med totalt sex gjorde mål är istället ett facit man kan använda. 

Det jag menar är att KHK under sitt uppehåll blev hyllade till höger och vänster både från media och fans, självklart med all rätt. Men efter hyllningarna så har man inte lyckats konservera formen in i uppstarten igen utan istället tangerar man vid en kollektiv kollaps.

Jag som många andra vill inte vara orolig inför fortsättningen men det är jag, fyra matcher mot Leksand och Djurgården som inför uppehållet kanske var kalkylerat med 10 inspelade poäng blev istället 3 totalt vilket är långt ifrån bra, för schemat framöver är tufft oerhört tufft.

Det gäller att bryta mönstret och spela för sin egna och lagets stolthet, hitta inte ursäkter utan påverka det som går att påverka.

KRIF
Imorgon har KRIF Hanhals borta och med en match mer spelad kan laget ta klivet ovanför strecket. Jag håller mig fast vid tidigare åsikt att laget inte har lika bra chanser att ta sig vidare från Allettan som man har bakvägen via en fortsättningsserie. Intressant att följa avslutningen i december och med en 0-4 seger senast mot Tranås så är KRIF stärkta inför fortsättningen. 

OIK och MÖRRUM
OIK har ryckt upp sig och har nu två raka segrar vilket innebär att man har börjat klättra uppåt i tabellen. Även om OIK inte har någon chans på att komma ovan strecket till alltvåan så är det skönt att skaffa sig marginal ner mot botten. 

Mörrum spelar en riktig sexpoängsmatch redan ikväll då man möter Jonstorp på hemmais. Seger där så byter man plats med dagens motståndare som ligger ovan strecket och det känns faktiskt som att det avgörs i kväll hur Mörrums fortsatta säsong kommer att se ut. Jag tror på knapp hemmaseger!

Ha det så bra,

Belin

Mer om Erik Belins hockeyvärld

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".