Flera paket som hänger i en julkalender. Foto: Sveriges Radio.
Foto: Sveriges Radio.
Publiknätverket P4 Blekinge

Åsa Persson först ut i P4 Blekinges julkalender

"En dröm har blivit sann"
3:29 min

Idag, den första december öppnades den första luckan i P4 Blekinges alldeles egna julkalender och bakom den fanns publiknätverkaren Åsa Persson i Ronneby som är aktuell med sin första bok.

Åsa Persson har haft ett fantastiskt 2016. Hennes högsta dröm har gått i uppfyllelse, nämligen att ge ut en egen bok. Den heter Skuggor av ljus och handlar om två sargade själar som behöver varandra för att komma vidare i livet.

Hur fick du inspiration till att skriva den här berättelsen?

– Jag började med den när jag väntade mitt första barn, sen har den bara hängt kvar i minnet, och sen la jag den på en dator som kraschade, så jag fick börja om och då blev den bättre.

Vad ser du fram mot under 2017?

– Dels kommer min bok ut och sen ska jag fortsätta att gå kurser hos författaren Kim Kimselius som hjälpt mig mycket i mitt skrivande. Så jag hoppas på ett lärorikt år.

Varje vardag fram till jul öppnar Förmiddagsprogrammet en ny lucka där publiknätverkare delar med sig av sitt gångna år och blickar in i det nya. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".