Fans som hejar på Karlskrona HK.
Karlskrona HK Foto: Björn Lindgren/TT

KHK tillbaka på vinnarspåret - seger hemma mot Färjestad

Emil Larsson, Karlskrona HK efter segern hemma mot Färjestad
2:17 min

Karlskrona HK vann hemma mot Färjestad med 4-1 och klättrar i och med segern en placering i tabellen till en sjätte plats med 39 poäng.

Karlskrona HK vann hemma inför 3 383 personer mot Färjestad med 4-1. Det var hemmalaget som öppnade starkast och skapade också flera chanser framför Stefan Steen i Färjestadsmålet. Med tre och en halv minut kvar av period ett så hittar Joel Kellman fram med en pass till Alexander Bergström som klipper in 1-0.

I den andra perioden är det ombytta roller totalt, Färjestad styr istället spelet från nedsläpp. Karlskrona hade svårt att stoppa gästernas offensiv samtidigt som man sällan kom igenom deras försvar.

Detta till trots så kunde Karlskrona utöka sin ledning till 2-0 efter ett mönsteranfall av Alexander Bergström och Marcus Paulsson. Sistnämnde får en fin passning av Bergström som enkelt tryckte in målet.

Färjestads Magnus Nygren gör i mitten av andra perioden 2-1 efter en studspass som letar sig in bakom Johan Holmqvist i Karlskronamålet.

Tredje perioden hinner bara bli 1:21 gammal innan Karlskrona kunde utöka sin ledning till 3-1 i spel 5-mot-4. Emil Larsson sätter målet efter ett mycket fint framspel från Mattias Guter.

Utvisningarna fortsätter drabba gästerna, bara sekunder efter målet drar de på sig ett lagstraff för många spelade på isen - sekunder efter denna så åker också Joel Eriksson-Ek ut för en tripping.

Karlskrona spelar 5-mot-3 men lyckades inte hitta rätt i detta läge. Men man skulle få ytterligare chanser, i en avvaktande utvisning utnyttjade hemmalaget sitt numerära överläge. Emil Larsson gör 4-1 efter 7:24 och gör därmed sitt andra mål i matchen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".