Grannarna Mats Johansson och Lena Johansson håller i tårtan tillsammans.
Lena Johansson nominerade grannen Mats Johansson till Blekinges bussigaste person. Foto: Helena Gustafsson/Sveriges Radio.

Han är Blekinges bussigaste person

Mats Johansson: Jag är både chockad och hedrad
8:50 min

Mats Johansson i Bökenäs utsågs i eftermiddags till Blekinges bussigaste person och överraskades med en tårta i radion.

– Jag är naturligtvis överraskad men samtidigt tar jag åt mig. Jag är hedrad, men det tar nog en stund att smälta det här, säger Mats Johansson hemma i hallen i Bökenäs söder om Listerby. 

Under veckan har P4 Blekinges lyssnare fått nominera Blekinges bussigaste person. Bland många fantastiska nomineringar stack Lena Johanssons ut och därför fick hon vara med och överraska grannen en bit bort, Mats Johansson, med en busstårta. 

– Han är kittet i byn. Mats far omkring på sin flakmoppe, det Mats inte ser är inte värt att se. Han gör allt från att renovera kök till att fylla på fågelmat och han ställer alltid upp och har en hjälpande hand till reds. Han kan ringa och fråga om han får komma in och hjälpa sotaren till rätta om vi inte är hemma och han är dessutom en gudabenådad berättare, säger Lena Johansson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".