Per-Ola Mattsson från Socialdemokraterna i Karlshamn.
Nästa tisdag åker Per-Ola Mattsson till Stockholm och träffar utrikesministern. Foto: Åsa Holst/Sveriges Radio

Karlshamn kallas till möte hos ministern

"Bra, då kan vi lägga fram vår syn på rören"
1:23 min

Kommunstyrelsens ordförande i Karlshamn Per-Ola Mattsson (S) är kallad till utrikesministern för ett informationsmöte om den ryska gasledningen.

När gasledningen mellan Ryssland och Tyskland ska byggas ut så är Karlshamns hamn en av platserna som är aktuell att använda som lagringsplats för rör i samband med bygget.

Men frågan är politiskt känslig och nu kallas representanter från både Karlshamn och Gotland till utrikesdepartementet för att få mer information.

– Jag tycker det är bra att vi fått en inbjudan så att vi kan diskutera frågan, säger Per-Ola Mattsson i Karlshamn.

Vad är Karlshamns syn på det här?

– Så länge vi inte får något besked att det här ska vara en fara för riket så upplåter vi hamnen för en affärsuppgörelse, där det handlar om att ett företag lagrar rör i vår hamn, säger han.

Den 13 december äger informationsmötet rum i Stockholm och utrikesminister Margot Wallström kommer bland annat att berätta hur frågan hanteras på EU-nivå och informera om säkerhetspolitiska frågor.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".