Leo Clementi och Edvin Mars vid invigningen av skatehallen.
Leo Clementi, 16, (till vänster) och Edvin Mars, 15 är nöjda med den nya skatehallen.

Ny skatehall invigd i Svängsta

"Bra byggt och bra flow när man skejtar här, känns jättebra"
2:59 min

Halda skatehall invigdes i dag med elever från gymnasieskolan Fria Läroverken som fick vara först att pröva sina färdigheter.

– Det känns jättebra, asbra park. Det är väldigt bra byggt och bra flow när man skejtar här, säger Edvin Mars, 16 år.

Ska användas av skateboardgymnasium
Skatehallen har byggts i en gammal industrilokal, vid den gamla skrivmaskinsfabriken. Men för att ta sig till denna underjordiska arena får man ta sig genom diverse trappor, dörrar och svängda gångar.

– Den som väntar på något gott väntar inte för länge men det är alltså här i F-huset vi huserar. Det är en klassisk industrilokal där vi har slipat golv, bytt armatur och tagit bort vägar för att få den här åkytan, säger Thomas Mattsson, ordförande i skateföreningen i Karlshamn.

Den nyinvigda skatehallens uppkomst är ur ett samarbete mellan Karlshamns kommun, Ridestore och Karlshamns skateförening. 

Fria Läroverken startade i höst upp sin skateboardprofil. Något som blev senarelagt på grund av att det inte fanns lokal. Men nu när parken är på plats så är det fritt fram för elever och allmänheten att använda den. 

Skador är en risk man får ta
Med etapper som innehåller miniramp, trapp, platå och med en klassisk stil på banan får skejtandet ett bra flyt berättar Leo Clementi, 15.

– Det är kul när man kan göra en massa trick efter varandra så att man slipper avbryta. Fast det är ju inte alltid det blir så, man missar ju nästan hela tiden, säger han.

Men för att lyckas med detta krävs träning, envishet och en hög grad av smärttålighet. 

– Jag skadar mig rätt ofta, jag är skadad nu i knäet och foten. Men det har snart gått över så jag kan åka, säger Leo Clementi

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".