En plånbok med pengar och en röd porsche.
28-åringen lever över sina officiella tillgångar menar polisen på. Bilen är inte den misstänktes fordon. Foto: Chrisitne Olsson/Scanpix och Anders Wiklund/TT

Misstänkt för bedrägeribrott – lever i lyx

"Har tillgångar och lever på ett sätt som inte stämmer "
1:19 min

Den misstänkta 28-åringen lever långt över sina tillgångar menar polisen. Lyxbilar, tvister och betalningsärenden är hans vardag.

En 28-årig man från Karlskrona misstänks för dussintals fall av grovt bedrägeri och bokföringsbrott. Han ska enligt polisen ha lurat kunder på 2,25 miljoner kronor.

– Vi ser ju att personen i fråga verkar ha tillgångar och lever på ett sätt som inte riktigt stämmer överens med den kända affärsverksamhet som han bedriver, säger Tomas Pärlklo, polisinspektör.

Utöver bostaden har 28-åringen ett antal exklusiva bilar till ett värde av nästan 7,4 miljoner kronor. 

Många tvister med höga belopp
28-åringen är misstänkt för 26 fall av grovt bedrägeri och tre fall av bokföringsbrott. Han har även varit i tingsrätten som svarande i 34 tvister de senaste tre åren och har ansökt om konkurs för tre företag som han varit styrande i under samma period.

Mannen har ingen skuld hos Kronofogden men har haft mycket kontakt med myndigheten de senaste åren. Sammanlagt finns 95 betalningsärenden på totalt 1 330 943 kronor. Tre av betalningsärenden är ännu aktiva. 

28-åringen redovisade en taxerad inkomst på 0 kronor förra året. Polisen har granskat 28-åringens ekonomi noggrant inför den kommande rättegången.

– Det är självklart känt för polisen. Indikationerna har nått oss sedan tidigare och nu är det ett ärende som ska upp i tingsrätten i januari. Vi följer det här med mycket stort intresse, säger Tomas Pärlklo.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".