En bild på Arbetsförmedlingens blåvita skylt.
Foto: Emma-Sofia Olsson/SvD/TT

Arbetsförmedlingen bemöter kritik

"Det är såklart alltid tråkigt att få negativ kritik"
3:36 min

Arbetsförmedlingen har nu fått kritik ifrån Olofströms näringslivschef Kjell Persson om att de inte lyckats plocka fram 13 personer till industrin i Olofström

Kritiken kom efter att arbetsförmedlingen misslyckades med att hitta 13 personer till en industrikurs som skulle leda till direkt anställning som lackerare i Olofström. När det finns cirka 4500 personer i Olofström, Karlshamn och Sölvesborg som är arbetslösa.

David Fridlund som är chef för arbetsförmedlingen i Blekinge säger att dom just nu håller på att utbilda 22 sökande till lackeringsjobb i Olofströmsområdet, och har försökt nå Kjell Persson för att få reda på vilket företag som det gäller när det kommer till de ofyllda 13 platserna.

– Vi håller på att skapa en rekryteringsutbildning med arbetsgivaren , säger David Fridlund.

Arbetsförmedling har även fått mycket kritik för att det är svårt att navigera sig genom alla system som finns inom arbetsförmedlingen som t.ex insticksjobb och arbetsmarknadsåtgärder.

– Vi har ju ett flertal arbetsmarknadspolitiskareformer och det kan vara svårt för arbetsgivaren att hålla koll på detta, säger David och tycker att det är här som arbetsförmedlingen ska underlätta för arbetsgivarna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".