Fredrik Bernelf.
Fredrik Bernelf. Foto: Privat
Musikhjälpen

Fredrik säljer sig för Musikhjälpens skull

"Jag hoppas jag är värd 10 000"
1:50 min

Läraren Fredrik Bernelf från Karlskrona auktionerar ut sig själv en hel dag. Man kan få lära sig bland annat bokföring, juridik och digitalfotografering.

I kväll drar Musikhjälpen igång. I en vecka kommer Kodjo Akolor, Little Jinder och Howlin Pelle Almqvist sända radio och synas i tv dygnet runt för att samla in pengar till årets tema "Barn i krig har rätt att gå i skolan"

Kunskap till salu
Över 30 miljoner barn kan inte gå i skolan på grund av krig och konflikter.

Och för att samla in pengar till att försöka göra just detta bättre är det väldigt välkommet att hitta på olika saker för att samla in pengar. 

Läraren Fredrik Bernelf från Karlskrona säljer sig själv en dag.

– Det är ett fantastiskt bra tema. Skolan är viktig på så många sätt. Den är grundläggande för att få koll på världen och demokratin och för barn i en utsatt miljö kan det vara den enda trygga punkt de har, säger Fredrik Bernelf

Bud är lagt
Första budet på 500 kronor la Pia Dahlgren från Karlskrona.

– Jag vet att han har mycket kompetens. Jag har inte bestämt vad det skulle handla om än men jag är intresserad av juridiken och entreprenörsskap, säger Pia Dahlgren.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".