En porträttbild på en glad Patrik Hansson
Kommunalrådet Patrik Hansson (S) vill stärka varumärket Karlskrona genom att aveckla det kommunala bolaget Utveckling i Karlskrona AB, Foto: Rebecka Gyllin/Sveriges Radio.

Utveckling i Karlskrona AB skrotas

"Vi vill stärka varumärket Karlskrona"
3:16 min

Det hårt kritiserade kommunala bolaget, Utveckling i Karlskrona AB, ser ut att gå i graven. Istället föreslås turismen drivas av en förvaltning.

På torsdag fattar kommunfullmäktige beslutet om det turbulenta bolaget - där två chefer under uppmärksammade former fick lämna sina poster i våras - istället ska drivas av kommunen i förvaltningsform.

Ska kraftsamla
– Vi i den styrande koalitionen har en ambition att göra en kraftsamling kring destinationen Karlskrona och besöksnäringen, kommunalrådet Patrik Hansson (S).

– Det här är ingen kritik mot de som jobbar idag, men vi har sett att vi inte har den optimala organisationen och det tror vi kan hitta på det här sättet.

Varit turbulent
Patrik Hansson säger att turbulensen med cheferna som fick lämna Utveckling i Karlskrona AB i våras inte ligger bakom förslaget.

– Visst har det varit turbulent i bolaget, men det har inte legat till grund för detta beslut utan turbulensen har levt sitt liv och hanterats i särskild ordning.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".