KHK mattias karlsson
Mattias Karlsson, KHK. Foto: Jens Svendsen/Sveriges Radio
Erik Belins hockeyvärld

"Låt Mattias Karlsson spela så mycket han vill"

Ett av länets lag gratuleras till allettan medan ett av de andra förutspås ligga på en tiondeplats efter jul.

KHK
Tuffa matcher väntar för KHK, Brynäs borta och Frölunda borta 20:e respektive 26:e. Om vi ska titta lite i spåkulan så tror jag tyvärr att KHK kommer att inneha en tiondeplats i tabellen efter att julen är över.

Två riktigt tuffa matcher och om vi ska se till senaste omgångarna så är det ruggigt starkt om laget lyckas få med sig poäng i dessa matcher. Fördelen kan vara att ett litet landslagsuppehåll har infunnit sig och gör att det är lite ovisst att veta hur lagen står i upptakten. 

Jag ser helst att Honken står dessa två matcher och att Mattias Karlsson spelar hur mycket han vill. Tjatar mycket om Karlssons speltid men jag ser faktiskt ingen anledning till att han inte ska spela mer, han besitter fysiken och hans spelstil är dessutom inte speciellt energikrävande då han vinner så mycket på sin placeringssäkerhet och sina patenterade stötbrytningar kring sargerna.

Det är tuffa motstånd och samtidigt som Karlsson ska spela mer så tycker jag att Aronsson och Gartner ska ha sparsamt med istid, både Brynäs och Frölunda spelar med fart och tyngd vilket gör att KHK behöver kraft bakåt.

Om vi bortser från prestationen hos enskild spelare och tar ut en gemensam nyckel inför de här två matcherna som kommer så är det coachningen från tränarna. Det är upp till tränarna att ge de nycklar som gör att laget kan ta poäng, det ska bli riktigt intressant att följa.

KRIF
Stort grattis till Allettan! Kul för laget som hela säsongen har krigat runt strecket och till slut drog man det längsta strået. Jag var inne på det med två omgångar kvar och det talade för KRIF att man skulle ta den sista platsen som kvalificerar laget till allettan. Kan en viss press släppa nu och laget kommer växa med uppgiften? Roligt och spännande att följa KRIF:s fortsatta resa.

Mörrum och OIK
Om vi börjar med OIK så har laget redan säkrat sin placering vilket betyder att man hamnar på en sjunde plats i tabellen. Sista omgången så möter laget redan klara seriesegraren Mjölby. Ingen match att dra några större växlar från men ändå en bra match att få inför fortsättningen efter jul.

OIK ryckte upp sig i det sista omgångars vilket kommer att fälla avgörande i fortsättningsserien. Det hade varit tyngre för laget att kliva in i den nya serien med en bottenplacering som man hade för någon månad sig. Starkt att rycka upp sig och mitt tips är att låta ”hytten” Torbjörn Viktorsson stå i mål så länge gubben orkar. 

Mörrum ska spela en avgörande match i den sista omgången. Mörrum har allt i egna händer och laget möter Alvesta som ligger på en tiondeplats i tabellen. Mörrum har gjort det riktigt bra och jag ser egentligen inget hinder i att man lyckas vinna i den sista omgången och ta sig till alltvåan.

Viktigt att laget förbereder sig som vanligt inför denna match och inte låter det bli någon krampaktig historia där det låser sig för det unga laget man har. Det är egentligen det enda hinder jag ser inför matchen på söndag, att laget faller på sitt eget grepp.

Mitt tips 5-2 till Mörrum.

Väl mött,

Belin

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".