Hamnstyrelsens ordförande Anders Karlsson
Hamnens styrelseordförande Anders Karlsson. Foto: Mikael Eriksson/Sveriges Radio

Karlshamns hamn ger inte upp gasavtal

"Vi har goda argument"
1:20 min

Karlshamns hamn ger inte upp tanken på att lagra rör som ska användas för att anlägga gasledningen Nord Stream 2. Dock skjuts undertecknandet av avtalet upp.

Det beslutade styrelsen för Karlshamns hamn på lördagsförmiddagen efter att ha informerats av kommunstyrelsens ordförande Per-Ola Mattsson (S) om regeringens farhågor för att hyra ut delar av hamnen till Nord Stream 2.

Goda argument
Efter informationen hölls ett kort styrelsemöte där man beslutade sig för att frysa ett undertecknande av avtalet fram till 15 januari.

– Vi vill ha ett samtal med regeringen om den här affären för vi tycker att vi har goda argument, säger hamnstyrelsens ordförande Anders Karlsson.

Anders Karlsson menar att man redan idag har många fartyg och därmed också besättning från Ryssland som anlöper hamnen och i det här fallet skulle det inte röra sig om vare sig ryska fartyg eller besättningar.

Viktig affär
Karlsson anser vidare att affären är viktig då man gjort stora investeringar inför lagringen och det handlar också om många arbetstillfällen.

 

Mer om Nord Streams gasledning

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".