Gustaf Hallén
Gustaf Hallén skriver om en tuff tid för HIF Karlskrona. Foto: Torbjörn Sunesson
Gustaf Halléns handbollsblogg

Tuff tid för HIF Karlskrona

Två uddamåls-förluster, en oavgjord och sedan en totalt utklassning. Så kan man summera de senaste 10 dagarna.

Bortsett från matchen i Partille arena så har vi i vilket fall krigat på stenhårt. Mot Sävehof kändes det som att absolut ingenting fungerade och man måste ärligt säga att det kändes lite som luften gick ur oss. 

Vet inte varför men den gjorde nog det, det får absolut inte ske men de är nog min ärliga åsikt att säga att vi föll ihop totalt. Framför allt faller vi ihop totalt på eget grepp.

Visst är Sävehof bra, men 18 mål bättre, det vill jag inte påstå är enbart resultatet av att möta ett bra lag. Vi saknade den krigarmentalitet och moral som krävs. Det är inte okej. 

Känns som hela den här senaste tiden tagit hårt på oss, både fysiskt och psykiskt. Vi går tungt på extremt få spelare, vi har spelat 3 tighta matcher där vi haft ledning i halvtid varje gång men endast lyckats bärga 1 poäng.

Haft problem med Migrationsverket för att få Bruno spelklar samt att Johannes skadade sig igen i matchen borta mot Ystad. Det har liksom bara samlats på hög och ibland, även om det inte får påverka, så kan det göra det. 

Det är där den stora utmaningen ligger just nu tror jag, vi måste som lag slå ifrån oss det som varit och samla kraft och energi mot det som kommer.

Det må kännas som vi var värda mer än 1 poäng de fyra senaste matcherna men det måste vi helt enkelt bara släppa. Det är här och nu det gäller, inget annat.

Redan imorgon är det dags igen mot Redbergslid och sedan mot Ricoh och Alingsås i mellan dagarna. Där får fokus va nu, inte vad vi skulle gjort annorlunda mot Guif, Ystad, Aranäs och Sävehof. Det är redan passé.

#24

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".