nogersund
Foto: Lena König/Sveriges Radio

Vindkraftsbeslut - försöker se någon fördel

"Vi hade stora förhoppningar för Nogersund"
2:37 min

Besvikelsen är stor men det går ändå att se fördelar med att projektet drog igång, säger Heidi Laine Lundgren, projektledare på Sölvesborgs kommun.

– I går var jag riktigt, riktigt arg. I dag är jag besviken. Men försöker ändå tänka på hur vi ska utnyttja och använda allt det goda som vi fått med oss i processen, säger Heidi Laine Lundgren som vi träffar i Nogersund.

Det är många planerade arbetstillfällen som nu försvinner. Men hon försöker ändå se några fördelar med att hela projektet drogs igång.

– Till exempel huset som skulle bli ett besökscenter kan hembygdsföreningen fortsätta att utnyttja för andra ändamål och många företag har hittat varandra.

Finns det någon plan B?

– Taggen har ju fått grönt ljus i Miljödomstolen. Även om det ligger en överklagan. Men i princip är det färdigt från den punkten. Och vi kanske ska fortsätta titta ut över Östersjön. Vi ska hem och grunna på hur vi fortsätter, säger Heidi Laine Lundgren.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".