Henric Johnson
Henric Johnson är ny campusrektor på Campus Karlshamn och han fortsätter att vara prorektor för BTH. Foto: Anna Börje/Sveriges Radio

Satsning ska göra BTH i Karlshamn ännu mer attraktivt

"Vi har en unik profil i Karlshamn och den vill vi förstärka ytterligare"
3:13 min

Blekinge tekniska högskola, BTH, satsar på att utveckla sin verksamhet i Karlshamn. Prorektorn Henric Johnson som nu även blir campusrektor i Karlshamn ska leda utvecklingsarbetet.

BTH ska utveckla sin utbildning och forskning om digitala spel och spelteknik och även öka samarbetet med näringslivet i Karlshamn.

– Vi stärker verksamheten i Karlshamn och i och med att vi tillsätter en prorektor så går vi strategiskt in i ett utvecklingsarbete av vår utbildning och forskning, säger Henric Johnson.

Han berättar att BTH ska knyta samman forskningen och utbildningen mycket starkare i samverkan med den industrin som finns nationellt men främst den tillverkande industrin kring Karlshamn.

– Vi har en unik profil på spelsidan i Karlshamn och den vill vi förstärka ytterligare, säger Henric Johnson.

BTH:s utbildningar är väldigt attraktiva och Henric Johnson betonar att det är viktigt att fortsätta att utveckla så man kan öka attraktiviteten.

Det sker även en expansion på Östra Piren där BTH har sitt campus i Karlshamn. Det ska bland annat bli en jättebiograf och en konsertlokal på Östra Piren.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".