Erik Belin Foto: Helena Gustafsson/Sveriges Radio
Erik Belin Foto: Helena Gustafsson/Sveriges Radio
Erik Belins hockeyvärld

Viktigaste matchen stundar

Hockeybloggare Erik Belin menar att KHK:s match mot Djurgården i kväll är viktig för att inte blandas in i en streckstrid. Han tror på storseger. Och tröstar KRIF.

Inför DIF

Laget ger sig själva chansen till att ta minst en poäng i Göteborg på annandagen. Honken i mål med ett starkt försvar är den bidragande faktorn till att laget är med och utmanar under hela matchen mot serieledaren Frölunda.

Om vi jämför KHKs match mot Brynäs och den som spelades mot Frölunda så är det tydligt vad som krävs för att KHK ska vinna när man har det målvaktsspelet och försvarsspelet som man har. Skotteffektiviteten är en sak, mot Brynäs har laget över 20% och igår mot Frölunda strax under 6%. Som jag varit inne på tidigare så måste KHK upp över 10% då laget över lag skjuter få skott.

Ikväll väntar Djurgården på hemmaplan, jag skulle vilja påstå att det är tabellmässigt den viktigaste matchen hittills denna säsong. Det är tre poäng upp till en tredjeplats och tre poäng ner till en tiondeplacering där KHK idag innehar en åttondeplats. Mentalt stora skillnader mellan dessa placeringar! DIF är ett av de lagen som jagar en play in placering och därav viktigt för KHK att ta dessa tre poäng ikväll.

14 poäng ner till DIF inför matchen är visserligen mycket men Djurgården är ett lag som har kommit igång mer mot slutet och kan mycket väl tävla om en plats 7-10 när tabellen ska summeras och därför viktigt att KHK visar ikväll redan att man är ett bättre lag än DIF och inte ska beblandas i någon streckstrid. Sedan har KHK en revansch att utkräva efter de mötena mot DIF.

KHK vinner ikväll med 5-1

KRIF

Allettan startade igår och KRIF åkte på en käftsmäll borta mot Kristianstad, på förhand tuffast möjliga start men att åka på en förlust med 6-0 är tungt! För att ge KRIF lite tröst så tror jag att Kristianstad är ett lag att räkna med när det ska kvalas uppåt i seriesystemet. För Kallinge är det bara att hoppa upp på hästen igen och redan imorgon kan man revanschera sig då laget tar emot Nybro på hemmaplan. Ingen omöjlig uppgift men premiären så handlar det om att nollställa sig omgående och få en nystart direkt!

 

MÖRRUM och OIK

Mörrums Alltvåa och OIKs fortsättningsserie startar den 8/1. Lite väl långt uppehåll kan jag tycka men samtidigt ett viktigt uppehåll, upp till tränarna hur pass god form laget skall ha inför uppstarten igen.

På återseende,

Belin

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".