Gustaf Hallén med en svart keps på huvudet.
Foto: Stina Linde/Sveriges Radio.
Gustaf Halléns handbollsblogg

"Ingenting är avgjort"

Slut på 2016, slut på första halvan av säsongen. Det blev ett tungt avslut på 2016 för oss i HIF Karlskrona. Många täta matcher dock, men poängskörden var alldeles för dålig.

Vi lyckades för sällan att knyta ihop säcken när vi hade chansen och det var väldigt synd, tror vi hade haft en helt annan känsla med oss in i uppehållet om vi gjort det.

Om man kollar tillbaka lite på höstsäsongen så har det varit mycket upp och ner. Vi är med i många många matcher för att sedan helt plötsligt vara på en annan planet och inte ens nära att bjuda upp till kamp i nästa match. Det har varit tufft med skador och slitningar på många spelare och att vi har en ganska tunn trupp har bekräftats.

Trots det ligger vi ändå på en ganska rimlig placering i tabellen. Vi ligger på kvalplats och skillnaden i år är att serien är oerhört jämn. Alla kan verkligen slå alla och det bevisas i princip i varje omgång. Kul! Och skönt för oss, det gör att verkligen ingenting är avgjort vid denna tid.

Laddar batterierna
Nu har vi fått ledigt från gemensamma träningar och aktiviteter, de flesta av oss har åkt hem till familj och vänner på hemmaplan och laddar batterierna. Det behövs. Men det är ändå med en känsla av målmedvetenhet och hoppfullhet som man redan nu ser framemot den nionde januari när vi drar igång igen.

Förhoppningsvis hinner vi verkligen spela ihop oss under den månaden och då vet jag att vi kommer kunna ta en hel del mer poäng än vad vi gjorde under hösten. 


Tack alla
Med det sagt vill jag också passa på att tack alla som stöttar oss. Som jobbar och sliter för oss spelare i HIF Karlskrona. Ni betyder oerhört mycket! Även om det känns som en lång tid sedan, så var det faktiskt under 2016 vi förlängde vårt kontrakt i elitserien och handbollsligan, den känslan och glädjen var svårslagen. Det kommer förmodligen iallafall vara mitt bästa minne från 2016. Förhoppningsvis gör vi tillsammans våren 2017 till ännu bättre!

Gott nytt år, god fortsättning och väl mött alla som besöker Karlskrona IH under våren!

#24

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".