Närbild på en kvinna med ljust hår.
Nu har Ingrid Hermansson (C) fått nog. Foto: Rebecka Gyllin/Sveriges Radio.

Politiker polisanmäler obehagliga mejl

"Det här är inte acceptabelt"
3:30 min

Flera politiker i socialnämnden i Karlskrona får varje vecka ta emot mejl som upplevs hotfulla. Nu har nämndens ordförande fått nog och polisanmält det.

Mejlen kommer från en privatperson som inte är nöjd med socialförvaltningens arbete. Både tjänstemän och politiker hängs även ut på en hemsida med anonym utgivare.

"Kan hända saker"
Nu har det alltså gått så långt att socialnämndens ordförande, Ingrid Hermansson (C) har polisanmält mejlen och personen som skickat dem.

– Jag tycker det är oerhört obehagligt. Mejlen har en underton att det kan hända saker och ting för oss om vi inte fattar annorlunda beslut eller förstår att de har rätt i sak.

Blivit allt fler
Mejlen från privatpersonen som nu är polisanmäld började komma i slutet på förra året. Sedan dess har det bara blivit fler och fler. 

– De har kommit allt tätare och på vilken tid som helst på dygnet. Därför har vi rubricerat det som ett intrång hos oss förtroendevalda, och också som ett förtal för det är otroligt mycket osanningar i dem, säger hon.

Varför väljer du att polisanmäla? 

 – När man går över en viss gräns och hänger ut enskilda personer så kraftfullt så klarar man inte mer utan måste säga ifrån. Jag känner att man måste säga ifrån för att visa att det inte är okej att bete sig på det här sättet, säger socialnämndens ordförande Ingrid Hermansson (C).

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".