Poliser vid sina fordon förbereder en insats.
Dagens kontroll riktades mot att kontrollera hastigheterna, skriver polisens gruppchef. Foto: Björn Larsson Rosvall / TT

Stor polisrazzia på E22 tog över 150 fortkörare

Hundratals bilister åkte fast i polisens kontroll. Den högsta hastigheten var 169 km/h och tio stycken blev av med körkortet.

Det var under onsdagen som polisen genomförde en särskild insats på E22 mellan Gualöv och Bromölla. 

Sammanlagt rapporterade 153 bilister för hastighetsöverträdelser. Tio stycken blev av med körkortet och ytterligare fem trafikbrott registrerades. Bland annat körde en bilist med ett återkallat körkort.

Man räknar inte med att det kommer bilister bakifrån i hastigheter upp mot 200 km/h. Blir det en kollision i de hastigheterna är konsekvenserna förödande.

Den största överträdelsen i hastighet var 169 km/h.

Polisens gruppchef för dagen delade med sig av sina tankar på facebook om insatsen:

"Många förare som kommer ifatt en bil som kör lite långsammare svänger ut i vänsterfilen för att köra om. Alltför ofta kommer blicken bakåt och tecken med körriktningsvisaren efter att körfältsbytet påbörjats. Man räknar inte med att det kommer bilister bakifrån i hastigheter upp mot 200 km/h. Blir det en kollision i de hastigheterna är konsekvenserna förödande. Mycket energi är i rörelse och krockvåldet blir stort. Därför var dagens kontroll inriktad för att kontrollera bilisternas hastighet med syftet att minska riskerna för upphinnandeolyckor."

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".