Kristdemokraternas partisymbol
Kristdemokraternas partisymbol Foto: Kristdemokraternas partisymbol

KD i Karlskrona polisanmäls för bokföringsbrott

En privatperson har polisanmält Kristdemokraterna i Karlskrona för bokföringsbrott. Kristdemokraternas ordförande i Karlskrona Bengt Jönsson, säger att det inte finns någon grund i polisanmälan och menar att polisen är välkommen att titta på deras bokföring.

Anmälaren menar att Karlskronaavdelningen under två år inte redovisat bokföring, kassarapporter och bokslut i tid.

Enligt anmälaren ska KD i Karlskrona inte heller ha betalat avgifter på 100 000 kronor till partiet centralt som man ska enligt partiets stadgar.

Kristdemokraternas ordförande i Karlskrona Bengt Jönsson, säger att det inte finns någon grund i polisanmälan. Hon tror att polisanmälan gjorts av en person som inte har insyn i deras ekonomi. 

Han berättar att Karlskronaavdelningen har bestridit en faktura till partidistriktet, men efter att felaktigheter rättats till så betalades den vid nyår.

Bengt Jönsson berättar att revisorerna inte har haft några anmärkningar. Han säger också att polisen är välkommen att titta på deras bokföring.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".