Alexander Georgopolus och Rikard Mathisson.
Alexander Georgopolus och Rikard Mathisson. Foto: Privat
P4 Nästa Blekinge

P4 Nästa-finalist: Både jag och frun grät till låten

"Den speglar känslorna jag har för henne på ett nära sätt"
2:43 min

Första finalisten i P4 Nästa är en kärleksförklaring till ena halvan av duon Aleco and Mathissons fru. Den föddes via ett samarbete på Facebook.

Fem finalister kommer att göra upp om segern i Blekingefinalen av P4 Nästa som avgörs på stora scenen på Östersjöfestivalen i Karlshamn den 21 juli.

Rikard Mathisson från Ronneby och Alexander Georgopolus från Karlshamn kallar sig för Aleco and Mathisson. De hittade varandra via Facebook när Alexander sökte någon som kunde lägga piano på hans låtar. Det sa bara klick och låten Erika´s Song föddes.

– Låten betyder väldigt mycket för oss, inte minst för mig. Erika är min fru. Hur den kom till? Man börjar med att leva tillsammans i 15 år. Sedan en dag fanns bara musiken där. Jag följde känslan som jag känner för henne och Alexander skrev en text. När jag hörde den grät jag bara, rent fantastiskt, och frun känner likadant. Den speglar känslorna jag har för henne på ett väldigt nära sätt, säger Rikard Mathisson.

Lyssna på låten längst ner i artikeln

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".