bröllop
1 av 2
Julia Njord spelar en av rollerna i Brudar Foto: Linn Elmstedt/Sveriges Radio
bröllop
2 av 2
Julia Njord Foto: Linn Elmstedt/Sveriges Radio

Bröllopskval på Ronnebys teaterscen

"Jag säger ja!"
2:47 min

De bästa vännerna Lena och Gunilla ska gifta sig om en timme. Den ena av dem får kalla fötter och panik utbryter i föreställningen "Brudar" på Ronneby Folkteater som har premiär i nästa vecka.

De är tack vara Julia Njord som anställdes som producent och marknadsförare på teatern för några månader sedan att föreställning blir av. När hon läste det snart trettio år gamla manuset som dramatikern Lena Persson skrivit, kunde hon inte släppa tanken på det och efter att verksamhetsledare Håkan Robertsson givit klartecken kunde repetitionerna börja. De är två skådespelare på scen, Lovisa Gustafsson och så Julia Njord. 

Är det eftertanke inför ett bröllop ni vill förmedla till publiken, eller vad vill ni att den får med sig?

– Vi vill att man ska välja den väg i livet som är sann för en själv och stå  emot samtidens krav på det perfekta livet. Att man som människa vågar stå upp för sig själv och det som känns rätt i hjärtat. 

Julia berättar också att pjäsen har fått henne att hitta sig själv mer och har också fått henne att förstå att anledningen till att hon lämnat i tidigare relationer beror på att hon inte hittat riktig kärlek. Men det har hon gjort nu. 

Men kommer du gifta dig då?

– Ja, jag säger Ja!

Föreställningen har premiär på Ronneby Folkteater den 22 april och efter sommaren spelas den runt om i länet och i landet. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".