Sweden Rock Foto: Patrik Franke/Sveriges Radio
Besökare på Sweden Rock för två år sedan. Foto: Patrik Franke/Sveriges Radio

Få biljetter kvar till Sweden Rock

"Det är på väg att ta slut så det gäller att passa på"
1:41 min

Med strax över en månad till Sweden Rock är det väldigt få biljetter kvar till årets festival.

Rockfansen räknar säkerligen dagarna till festivalen i Norje börjar och med strax över en månad kvar så är det nu bara ett fåtal biljetter kvar till årets upplaga. 

– Vi är inne i slutspurten nu med biljettförsäljningen, säger Sofia Lindqvist Lacinai, marknads- och pressansvarig för Sweden Rock Festival.

1-dagarsbiljetter finns kvar
Flera kategorier av biljetter är redan slut. För 3-dagarsbiljetterna är det bara ett fåtal kvar. En mängd 1-dagarsbiljetter återstår men biljetterna som brukar var helt slut veckan innan festivalens öppning går åt snabbt. 

– Ett par kategorier är slut, ordinarie 4-dagarsbiljetter och onsdagsbiljetter till exempel. 1-dagarsbiljetter finns det fortfarande ganska gott om.

– Det är på väg att ta slut så det gäller att passa på för att vara garanterad en 3-dagarsbiljett till exempel.

Risktagare kan chansa på plats
Inga fler biljetter kommer att släppas då kapaciteten på 33 000 besökare om dagen är uppnådd. Men det finns hopp även om biljetterna tar slut, berättar Sofia Lindqvist Lacinai.

I år kommer bland annat Scorpions, In Flames och Aerosmith

– Vi brukar försöka stävja andrahandsmarknaden. Så vissa år har vi så att man kan chansa och komma till biljettluckan för 1-dagarsbiljetter. Om man inte lyckats köpa innan.

Det finns dock inga garantier för detta. 

Den 7-10 juni pågår årets festival i Norje utanför Sölvesborg. Och i år bjuder arrangörerna in besökarna att bland annat se och höra band som In Flames, Scorpions och Aerosmith.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".