Bro över järnvägsräls. Foto: Mikael Eriksson/Sveriges Radio
Det var i samband med bygget av järnvägsbron i Saleboda som man hittade dioxin i marken. Foto: Mikael Eriksson/Sveriges Radio

Ännu en giftundersökning i Saleboda

Karlskrona kommun vill att Trafikverket ska göra ytterligare en undersökning kring varför det finns dioxin i markerna kring byn Saleboda.

Turerna kring giftet dioxin som hittats i marken kring byn Saleboda, i de norra delarna av Karlskrona kommun går vidare.

Nu vill kommunen att det görs ytterligare en undersökning i markerna och det blir i sådana fall den tredje utredningen som görs av Trafikverket.

Giftet dioxin hittades i oktober 2014 i samband med arbete längs järnvägen och de två tidigare rapporterna har slagit fast att Trafikverket inte orsakat utsläppet.

Jan Magnusson som är enhetschef på Trafikverket säger att man kommer att gå kommunen till mötes och göra en tredje undersökning efter som man gärna vill veta vart ifrån utsläppet kommer.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".