Hanna Kjellson Lyckeby BTK Pingis. slår till bollen. Foto Torbjörn Sunesson
Hanna Kjellson från Lyckeby BTK. Foto: Torbjörn Sunesson, Sveriges Radio.

Lyckeby BTK mister platsen i Pingisligan

"Som om KHK inte längre fick spela i SHL"
1:10 min

När Svenska Bordtennisförbundet halverar antal lag i Pingisligan, så förlorar Lyckeby BTK plötsligt sin plats.

Lyckeby Bordtennisklubb är irriterade. I samarbetslaget Kättilsmåla/Lyckeby spelade damerna i högsta serien Pingisligan förra säsongen och gjorde riktigt bra ifrån sig. Bara för en dryg månad sedan spelade de åttondelsfinal i SM-slutspelet.

Halverar antal lag
Men för någon vecka sedan fick de helt plötsligt besked från Svenska Bordtennisförbundet att antalet lag ska halveras till nästa säsong.

Från 16 till 8 och Lyckeby BTK som kommer köra själv som lag denna säsongen är inte ett av dem eftersom man slutade för långt bak i slutspelet.

Kort framförhållning
Jörgen Kjellson, som är ordförande i Lyckeby BTK berättar att han främst är irriterad över den korta framförhållningen när det gäller förändringen i seriespelet. 

– Vi måste ju kunna planera för minst en säsong framåt och när de helt plötsligt ändrar förutsättningarna mitt i så blir det inte lätt, säger han.

Liknar vid SHL för KHK
Han tycker att det är som om KHK skulle få beskedet att de inte får spela i SHL nästa år för att man beslutat att halvera antalet lag. 

– Det är ett fullständigt ohållbart sätt att hantera seriesystemet, säger han. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".