Jonas Nilsson, administratör på fritidsenheten och Sara Widesjö, fritidskonsulent i Karlshamn testar padeltennis.
Jonas Nilsson, administratör på fritidsenheten och Sara Widesjö, fritidskonsulent i Karlshamn testar padeltennis. Foto: Monika Titor/Sveriges radio

Padeltennis på framfart i Blekinge

1:23 min

Sporten som är en kombination av tennis och squash där bollen får studsa både på marken och på väggarna lockar nybörjare och ovana motionärer som snabbt kommer in i spelet och har kul.

– Det är en kombination av squash och tennis som spelas utomhus med ett nät emellan, säger Thomas Nilsson,fritidsförvaltningschef i Karlshamn.

Hur kommer det sig att Karlshamn satsar på padeltennis?

– Vi har ett uppdrag från Politiken att satsa på livslångt idrottande och få vuxna i rörelse, det här är en del av det, säger Thomas Nilsson.

En av världens snabbast växande sporter
Padeltennis är en sport som spelas i Spanien och Sydamerika och den sägs vara en av världens nu snabbast växande sporter. Och Blekinge hänger på. Padeltennisbanor finns i Sölvesborg, Olofström, Karlskrona öppnar en, och nu får även Karlshamn en egen padeltennisbana.

Inte i Ronneby
Det är bara Ronneby som inte har någon. Det beror på att ärendet fastnat mellan golfklubben, Ronneby brunn och kommunen. För att Ronneby ska få en padeltennisbana måste alla parter vara överens om en detaljplan över hela området, något som komma igång tidigast till hösten.

I Karlshamn däremot har det gått fort, banan står nu färdig med utsikt över Väggabadet och havet och redan nu kan man boka upp sig på kommunens Facebook sida.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista