Adam Grahn, från bandet Royal Republic, tittar ut över Borgmästarekajen. Foto: Stina Linde/Sveriges Radio.
- Det är ju det här som vi vill att folk ska få en paus från, säger Adam Grahn. Foto: Stina Linde/Sveriges Radio.

Royal Republic spelade i London på attentatsdagen

Adam Grahn: De jävla idioterna, jag förstår det inte
4:56 min

Sju döda offer, tre döda terrorister och minst 48 skadade. Det är resultatet av den tredje terrorattacken i Storbritannien på kort tid. I London igår kväll befann sig Adam Grahn från Karlskrona, sångare och gitarrist i bandet Royal Republic, som hade en spelning där.

Adam Grahn säger att bandet fick höra om dådet i taxin på väg tillbaka till hotellet.

– Vi spelade i stadsdelen Camden, drygt en halv mil från London Bridge, säger han.

Spelningen var på eftermiddagen innan terrordåden hade ägt rum, men efter en kväll i staden var bandet på väg till hotellet på flygplansen och hörde nyheten i taxin på väg hem.

– Jag blir alltid väldigt nedslagen. Det är ju det här som vi vill att folk ska få en paus från, vi vill vara ett break och ge lite ljus i mörkret. Så kommer de här jävla idioterna, jag förstår det inte, säger han.

Bandet turnerar mycket och har under sommaren och hösten flera stora städer i Europa inbokade. Adam Grahn säger att han innan attentatet under en konsert i Paris inte hade en tanke på att något liknande skulle kunna hända.

– Numera har man ju tagit för vana att kolla lite, att där är en sån dörr och där kan jag... om det skulle hända något. Men vi försöker att inte gräva ner oss för mycket utan litar på att folk gör sitt jobb.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".