Rune Andersson och Sven Melander.
Rune Andersson och Sven Melander. Foto: Sveriges Radio

Två sommarpratare har koppling till Blekinge

Två av årets sommarpratare har Blekingeanknytning. Den ena är nyinflyttad i Svängsta och den andra lämnade Kyrkhult för många år sedan.

Årets sommarpratare presenterades traditionsenligt klockan ett idag på en presskonferens i Berwaldhallen.

Två av dem har Blekingeanknytning. Den ena är underhållaren Sven Melander som är nyinflyttad i Svängsta och den andra är industrimannen Rune Andersson som är född i Kyrkhult. 

Sven Melander är mest känd som journalist och skådespelare men har den senaste tiden även blivit ett stort namn även på youtube där han kommenterar dagsaktuella händelser.

Rune Andersson har bland annat varit chef på Electrolux och den egna industrikoncernen Trelleborg. Han äger även viltparken Eriksberg utanför Karlshamn och Mellby gård i Skåne där han föder upp travhästar.

Bland övriga sommarpratare märks regissören Puben Östlund, byggherren Percy Nilsson, journalisten Janne Josefsson och artisten Miriam Bryant, se hela listan nedan.

Rune Andersson sommarpratar 28 juli och Sven Melander 5 augusti.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".