Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
En blå bild framför en skylt där E22 är  överkryssad.
Foto: Rebecka Gyllin/Sveriges Radio.

Kallingebor slipper trafiken - E22:an öppnar

"Vi tycker ändå att det fungerat väldigt bra - tacksamma till Kallingeborna"
1:33 min

Under en månads tid har ett körfält varit avstängt på E22:an utanför Ronneby. Kallingeborna har dragits med tusentals bilister men nu öppnar vägen igen.

Det omfattande vägarbetet av en bro strax utanför Ronneby har inneburit att ett vägfält letts om genom Kallinge. 

I dag har det gjorts en slutbesiktning som visar att vägen kommer öppna i morgon förmiddag.

– Det återstår lite arbete med att spänna vajerräcket sen är vi klara, säger Catarina Johansson, enhetschef vid Trafikverket.

Den senaste månaden har ett stort arbete utförts.

– I huvudsak är det tre saker. Vi har reparerat den balk som sitter vid kanten där räcket sitter fast, bytt ut det tätskick som skyddar mot vatten och vi har också bytt avloppen som finns på bron för att avleda vatten. 

Nu är förhoppningen att bron och vägen kommer hålla i 20-30 år. 

Tacksamhet till boende
Men boende i framförallt Kallinge har varit upprörda på att tusentals fordon färdas genom samhället varje dag. Något även Catarina Johansson fått höra. 

– Självklart har det funnits reaktioner och synpunkter men vi tycker ändå att det fungerat väldigt bra. Vi är tacksamma till Kallingeborna för att de visat förståelse och hänsyn, det är ju oundvikligt att våra arbeten påverkar, säger hon. 

Slutbesiktningen som utfördes i dag visar att arbetet har gått i hamn. Under natten och tidig morgon så kommer platsen att rensas från skyltar och annat material, sedan öppnar vägen igen.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".