Patrik Hansson socialdemokraterna.
Patrik Hansson (S): Foto: Stina Linde/Sveriges Radio

Kommunalrådet slår tillbaka kritiken - Jobbar i det tysta

"Jobbar och sliter"
1:30 min

Kommunalrådet Patrik Hansson (S) svarar på Moderaternas krav om handlingskraft. Säger att det är olyckligt när Camilla Brunsberg (M) söker politiska poänger.

– Allting sker inte publikt och det trodde jag faktiskt Camilla Brunsberg kände till.

Tidigare i dag gick Moderaterna i Karlskrona ut med ett pressmeddelande där de kräver handlingskraft från det sittande politiska styret.

Oppositionsrådet Camilla Brunsberg (M) anklagar bland annat kommunledningen för att inte ha gjort tillräckligt inför festivalen.

– Tonårstjejer ska inte behöva stanna hemma för att det finns vissa killar som inte kan hålla händerna i styr. Kommunledningen måste ta ett mer övergripande ansvar, skriver hon i pressmeddelandet.

Men nu slår det socialdemokratiska kommunalrådet tillbaka kritiken och säger att säkerhetsfrågan alltid är av stor vikt.

– Så fort det är någon fråga hon vill söka konflikt i så brukar hon anklaga oss för att sitta tillbakalutade, säger Patrik Hansson (S).

– Vi är i gång och jobbar med de här frågorna. Information kom till kommunen under helgen. Kommundirektören har möten och jag vet att arrangören själv gör en utredning så där sker ett arbete.

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".