Kommunalrådet slår tillbaka kritiken - Jobbar i det tysta

1:30 min

Kommunalrådet Patrik Hansson (S) svarar på Moderaternas krav om handlingskraft. Säger att det är olyckligt när Camilla Brunsberg (M) söker politiska poänger.

– Allting sker inte publikt och det trodde jag faktiskt Camilla Brunsberg kände till.

Tidigare i dag gick Moderaterna i Karlskrona ut med ett pressmeddelande där de kräver handlingskraft från det sittande politiska styret.

Oppositionsrådet Camilla Brunsberg (M) anklagar bland annat kommunledningen för att inte ha gjort tillräckligt inför festivalen.

– Tonårstjejer ska inte behöva stanna hemma för att det finns vissa killar som inte kan hålla händerna i styr. Kommunledningen måste ta ett mer övergripande ansvar, skriver hon i pressmeddelandet.

Men nu slår det socialdemokratiska kommunalrådet tillbaka kritiken och säger att säkerhetsfrågan alltid är av stor vikt.

– Så fort det är någon fråga hon vill söka konflikt i så brukar hon anklaga oss för att sitta tillbakalutade, säger Patrik Hansson (S).

– Vi är i gång och jobbar med de här frågorna. Information kom till kommunen under helgen. Kommundirektören har möten och jag vet att arrangören själv gör en utredning så där sker ett arbete.