En kvinna står vid ett café.
Emma Igelströms nästa utmaning – ta sig an andra mästare i lag. Foto: Lena König/Sveriges Radio.

Igelström klar för Mästarnas mästare

"Jag är jätteödmjuk inför dessa stora idrottare som är med"
0:55 min

I jubileumssäsongen av SVT:s "Mästarnas mästare" möts tidigare deltagare – men den här gången tävlar de i lag. Emma Igelström tävlar i simlaget tillsammans med Louise Karlsson och Anna Lindberg

I stället för att deltagarna tävlar individuellt är de nu indelade i olika lag. Dessutom är det enbart tidigare deltagare som gör upp om titeln i "Mästarnas mästare".

Emma Igelström var med i den första säsongen men det var ett tag sedan, 2009.

– Jag är såklart jätteglad och jättestolt över att jag blev tillfrågad. Det var så himla, himla kul, säger hon.

Förutom att alla deltagare i säsong tio har medverkat tidigare, så finns två av de tidigare vinnarna i skidlaget. Men Anders Wistbacka, projektledare för Mästarnas mästare, menar att det inte har någon betydelse.

– Jag brukar få den frågan ofta i vanliga "Mästarnas mästare", och då ger jag att det ju är att du ska vara allsidig, och det är det som krävs. Någonstans tror jag att det är det som krävs här också. Vi kommer ju anpassa tävlingarna efter lag. Bevisligen är de väldigt bra, men hur går det för dem i lag? Det återstår att se. Men visst kan man se dem som någon form av favoriter när de är i det laget, när de har två av vinnarna i sitt lag, säger han.

Totalt kommer 18 gamla deltagare att tävla i tioårsjubileet av Mästarnas mästare. I stället för att, som i tidigare säsonger, tävla individuellt har deltagarna nu delats in i lag.

– Det ska bli hur kul som helst, men jag är också jätteödmjuk inför alla de stora idrottare som är med, säger Emma Igelström.

Lagen är indelade i två olika grupper som tittarna får följa i de olika programmen, varje grupp i sin tur består av tre lag. Ett lag kommer dessutom att åka ut i varje nattduell.

Till slut står ett lag som segrare i "Mästarnas mästare", till skillnad från tidigare år då en person har kammat hem priset.

Mästarnas mästare 2018 spelas in i Grekland.

Mästarnas mästare 2018

Boll-laget: Kennet Andersson (fotboll, deltog 2016), Jesper Blomqvist (fotboll, deltog 2013), Magnus Wislander (handboll, deltog 2012).

Friidrottslaget: Malin Ewerlöf (löpning, deltog 2013), Erica Johansson (längdhopp, deltog 2009), Mattias Sunneborn (längdhopp, deltog 2014).

Kraftlaget: Sara Dikanda Eriksson (brottning, deltog 2015), Tomas Johansson (brottning, deltog 2010), Armand Krajnc (boxning, deltog 2010).

Simlaget: Emma Igelström (simning, deltog 2009), Louise Karlsson (simning, deltog 2010), Anna Lindberg (simhopp, deltog 2013).

Skidlaget: Ingemar Stenmark (alpint, deltog 2011), Pernilla Wiberg (alpint, deltog 2012), Magdalena Forsberg (skidskytte, deltog 2013).

Skridskolaget: Peter Forsberg (ishockey, deltog 2016), Pelle Fosshaug (bandy, deltog 2009), Maria Rooth (ishockey, deltog 2017).

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".