Hot mot P4 Blekinge medarbetare.
En medarbetare på P4 Blekinge har blivit dödshotad. Foto: Niklas Eriksson/Sveriges Radio.

Dödshot mot journalist på P4 Blekinge

"Ska absolut inte få existera i en demokrati"
2:19 min

På en lång lista på en hemsida har journalister och politiker hotats att straffas med döden. På listan finns en av P4 Blekinges medarbetare.

På hemsidan kan man läsa att maktelitens bedragare och förrädare ska granskas och dömas. Och ett av straffen ska då vara dödsstraff.

– Jag tycker att det är bedrövligt och obehagligt. Något vi självklart inte ska behöva uppleva, säger Peppe Alfiero, kanalchef på P4 Blekinge.

Hur allvarligt ska man se på det här?

– Jag tycker absolut att man ska se allvarligt på detta. Det är människor som utför ett jobb och har ett väldigt viktigt uppdrag, detta ska absolut inte få existera i en demokrati.

Vem avsändaren eller upphovspersonen till hemsidan och dödshoten är framgår inte. Den långa listan på journalister och politiker är spridda från olika delar av landet och olika redaktioner.

Den hotade medarbetaren på P4 Blekinge har blivit informerad om situationen, berättar Peppe Alfiero.  

– Personen har tagit det bra, med fattning skulle jag säga. 

Säkerhetsavdelningen på Sveriges Radio går nu vidare med hoten och polis har blivit kontaktad. Hemsidan ska vara bortplockad.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".