En bild på kommunalrådet Roger Fredriksson i Ronneby.
Kommunalrådet Roger Fredriksson (M) överväger att polisanmäla den entreprenör som hotat tekniske chefen via mejl. Foto: TT.

Polisanmälan övervägs efter hot mot tjänsteman

"Detta är över alla gränser"
0:23 min

Bygget av Ronneby isarena har fått ett surt efterspel. Kommunens tekniske chef har hotats av entreprenören. Och nu överväger kommunalrådet Roger Fredriksson att polisanmäla händelsen.

Ronneby isarena i Lugnevi i Ronneby har varit ett populärt utflyktsmål för ortsborna vintertid. Men isbanan som stod klar 2011 har brister som ojämnt kyld is och sprickor.

Anläggningen av arenan utfördes på totalentreprenad och Ronneby kommun har påtalat bristerna vid sju tillfällen till entreprenören. En oberoende besiktningsman har också anlitats, som gett kommunen rätt i diskussionerna.

Hot via mejl
Men parterna har inte kommit överens. Entreprenören har inte åtgärdat fel som kommunen pekat på. Det har lett till att Ronneby kommun anlitat en annan firma att åtgärda problemen.

I dagarna fick tekniske chefen Magnus Graad ta emot hot via mejl från entreprenören som kommunen har en tvist med.

För ditt eget bästa
"Avbryt för ditt eget bästa omedelbart pågående av dig beordrade arbeten på Lugnevi"

Ordvalen i mejlet har fått både Magnus Graad och kommunledningen i Ronneby att kraftigt reagera:

– Jag är ganska luttrad och det kan vara en hård jargong i förhandlingar. Men det här är på en väldigt låg nivå och absolut inte okej, säger Magnus Graad.

Överväger polisanmälan
Kommunalrådet Roger Fredriksson (M) överväger nu att göra en polisanmälan:

– Tyvärr är det en hård ton mot tjänstemän och politiker överlag. Många tror att de kan uttrycka sig precis som de vill. Vi ska till veckan titta på detta, prata med vår säkerhetsansvarige och avgöra om vi ska göra en polisanmälan, säger han.

"De undviker att svara"
Entreprenören säger till P4 Blekinge att han välkomnar en polisanmälan:

– Jag står för vad jag har skrivit. Jag är upprörd över att bli så nonchalant behandlad av Ronneby kommun. Förstår inte varför de inte tar tag i sakfrågan i stället för att undvika att svara på mina frågor. Någonstans finns det ett mått för hur illa man kan behandlas.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".