Alla vinnare i Karlskrona Swimrun

1:13 min

Under lördagen arrangeras den tredje upplagan av Karlskrona Swimrun. I år har den blivit större än någonsin och vädret är perfekt, enligt tävlingsledaren.

Drygt 160 lag ställer upp i antingen sprint, intro eller stafett. Den långa sprintbanan omfattar drygt 1,8 kilometer simning och 12,5 kilometer löpning. 

I ett något blåsigt och väldigt mulet Karlskrona gav sig löparna av klockan 12 från stortorget. Men vädret påverkar inte deltagarna negativt även om de måste simma upp till åtta gånger, tvärtom är det perfekta förhållande.

– Löparna kommer inte påverkas, det är snarare en fördel att det inte är värmare. Varken i luften eller vattnet, säger Johan Fries, tävlingsledare. 

Bakom arrangemanget står föreningarna FK Karlskrona och IFK Karlskrona.

Klara vinnare i stafetten
Stafetten vanns av Karlskronas simsällskaps Emil Bornerheim och Lars Ekman på tiden 1 timme, 22 minuter och 56 sekunder. Tvåa kom lag KSS Swimruns Jonas Wassdahl och Fredrik Augustsson, 1,35 minuter efter. Trea blev Ebb Swimrun med Robert Tollerud och Muris Abdurahmanovic.

I sprintens damklass tog Johanna Holmberg och Malin Boström hem förstaplatsen. De sprang på 1:45:33.

I stafettens mixade lag var det Team Frolte som vann med 1:36:20. Jonas Fries och Ingela Nolte sprang och simmade hem den vinsten.

Backstreet Boys imponerade
I intro, som är en kortare distans, tog Hampus Olsson och Kasper Sjöström hem förstaplaceringen på 50 minuter och 57 sekunder. 37 sekunder bakom kom Signe Stövring-Nielsen och Kolan Nordbeck. Därefter Anton Pettersson och Rebecca Hejel.

När det gäller stafetten där lagen består av fyra medlemmar som delar sträckan på hälften så var det lag Backstreet Boys som tog hem segern på sluttid 1:13:38. Nästan tio minuter före tvåan.

Lag Fett Flyt hade inte tillräckligt med flyt i dag men tog en respektabel andraplats. Bronsmedaljen tog Team Baddaren hem.