Bild på kultur- och demokratiministern Alice Bah Kuhnke.
1 av 3
I dag besökte kultur- och demokratiministern Kungsmarken. Foto: Kristoffer Hjälmberg
Ungdomar på Sunnadalsskolan i Karlskrona har tillsammans med konstnär målat på asfalten. På bilder syns en symbol i form av en blixt.
2 av 3
Här är en av symbolerna som ungdomarna från Sunna har skapat på gatan. Foto: Kristoffer Hjälmberg
En bild från direktsändningen med kultur- och demokratiministern. Bilden visar reportern Marita Kangestad och ministern Alice Bah Kuhnke.
3 av 3
Alice Bah Kuhnke var glad och rörd över ungdomarnas engagemang i konstprojektet hon varit med och initierat. Foto: Kristoffer Hjälmberg

Gatumålning i Kungsmarken engagerar kulturministern

"Vår miljö påverkar oss"
1:48 min

Sjundeklassare från Sunnadalsskolan skapade tillsammans med en konstnär en gatumålning i Kungsmarken. I dag kom kultur- och demokratiministern Alice Bah Kuhnke på besök.

Konst händer är ett projekt på uppdrag från Statens konstråd där konst skapas i offentliga rum tillsammans med allmänheten. Kungsmarken i Karlskrona är ett av 15 miljonprogramsområden i Sverige som handplockats av regeringen att vara med i satsningen.

Fin energi
Här har konstnären Johanna Gustafson Fürst tillsammans med sjundeklassare från Sunnadalsskolan skapat en gatumålning utanför Mellanstadens folkets hus.

– Den här gruppen hade en väldigt fin energi, en bra koncentration och hajade riktigt snabbt varför det var viktigt att göra detta, säger Johanna Gustafson Fürst.

Unga växer
I dag var kultur- och demokratiministern Alice Bah Kuhnke (MP) i Kungsmarken för att se resultatet av konstprojektet hon varit med och initierat.

– Förutom att målningen lyser upp en grå asfalt och gör mig glad, känner ju jag till själva bakgrunden. Då blir jag mer än glad av vetskapen om att man engagerat unga människor och låtit dem ta plats. För mig är detta ett sätt att växa, säger hon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".