tVÅ HÄNDER SOM BYTER SEDLAR.
En del av lärarna har höjt sin lön med flera tusen. Foto: Fredrik Sandberg/TT

Chefen: Därför får de nya lärarna högre lön

"Hur ska vi då hantera alla de lärare som är kvar?"
1:23 min

Idag har vi berättat om lärare som byter kommun för att få upp sin lön. Patrik Håkansson, chef för utbildningsförvaltningen i Karlshamn berättar hur det kan gå till såhär.

Uppemot 50 lärare i Blekinge har bytt kommun över sommaren för att få upp sin lön. Enligt facket är det det enda sättet för redan etablerade lärare att få upp sin lön, medan lärarbristen har drivit upp lönerna för nyutexaminerade lärare. 


Patrik Håkansson, chef för utbildningsförvaltningen i Karlshamn förklarar att det ju automatiskt sker en löneförhandling när man byter arbetsgivare.

– Men när det handlar om de som redan är anställda så måste vi jobba inom ett generellt löneutrymme för kåren. Det gör vi en gång om året och där är allt beroende av hur mycket kommunen kan gå in med. Detta kommer inte upp i de nivåer som enskilda lyckats höja sig med när de flyttar till en annan kommun. 

Vad sänder det för signaler till de som jobbat länge? 

– Det är olyckligt att de halkar efter och att det kan komma in helt nya med en högre lön. Men det handlar ju om tillgång och efterfrågan.

Vad betyder det här för eleverna? 

– Det är inte bra för dem om de får nya lärare för ofta. Det vi i Karlshamn försöker göra är att prioritera lärargruppen i de gängse löneöversynerna. För att de ska vilja jobba kvar. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".