Krossad bilruta, arkivbild
Foto: Fredrik Sandberg/TT

Trenden med bilinbrott fortsätter

Polisen: Töm bilen innan någon annan gör det!
1:32 min

Polisen misstänker att det handlar om organiserad brottslighet och ser ett tydligt mönster för hur tjuvarna arbetar när trenden med bilinbrott fortsätter.

– Plocka ur din bil innan du går ett ärende eller gör en aktivitet. Låter du en plånbok, datorväska eller mobil ligga kvar finns risken att den är borta när du kommer tillbaka, säger Robert Loeffel, informationsansvarig på Polisen.

Slår in rutan
Vågen av inbrott har sköljt över Kalmar, Blekinge och norra Skåne under sommaren. Och bara i augusti har polisen identifierar tolv inbrott enligt mönstret där en bilruta krossas och värdesaker stjäls i vårt län – de flesta har rapporterats in i slutet av månaden.

Tjuvarna har slagit till över hela länet från Karlskrona till Sölvesborg. Oftast på parkeringar till kyrkogårdar, golfbanor eller museum. 

Polisens lämnar följande tips till allmänheten:

– Ser du någon som uppträder misstänkt på en plats och inte ser ut att ha något ärende där, så ska du ringa till oss, säger Robert Loeffel.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".